Palmwas kaarsen zijn gemaakt van de vrucht van een palmboom. Palmolie zelf is een gedistilleerde pure essentiele olie. De meeste palmolie plantages gebruiken conventionele landbouw methoden. Er is echter een groeiende interesse in duurzame landbouw. De palmolie die My Flame Lifestyle gebruikt is afkomstig van RSPO gecertificeerde plantages die duurzame landbouw bedrijven. RSPO (Roundtable Sustainable Palm Oil) is een non-profit organisatie dat zich inzet voor duurzame palmolie plantages. Bedrijven kunnen zich hiervoor aanmelden en krijgen een certificaat op basis van verschillende criteria (mits zij hieraan voldoen uiteraard). Uitgebreide informatie over RSPO is te vinden op www.rspo.org.

Palmolie is met stoom gedistilleerd waar geen chemicalien voor zijn gebruikt. De olie is daarna gehydrogineerd in was. Palmwaskaarsen zijn heel hard, glad en droog. Ze kunnen goed tegen zomerse hitte zonder te buigen of te smelten.

De gekristalliseerde look van onze kaarsen is een natuurlijk verschijnsel van palmwaskaarsen. Dit ontstaat doordat de was in een vrij lage temperatuur in een mal wordt gegoten. Er worden dus geen chemische technieken gebruikt om dit effect te krijgen. Fun fact; de kaarsen worden 10 keer opnieuw bijgegoten zodat ze helemaal solide zijn zonder luchtbelletjes. Alles wordt met de hand gedaan.

Net zoals sojakaarsen hebben palmwaskaarsen de eigenschap geen roet af te stoten. Zorg dat de lont niet langer wordt dan 0,5 cm om de kaars mooi te laten branden. Als de lont te lang wordt, wordt de vlam onrustig en kan er rook/ walm ontstaan door een verkeerde verbranding van de lont. Hoe je de kaars brandt, heeft effect op de kaars. Te kort branden betekent dat de kaars een tunnel krijgt waardoor de kaars niet goed opbrandt. Als de kaarsen te dicht op elkaar staan, kan de hitte van de andere kaarsen zorgen voor een gat in de wand van de kaars. Kijk bij onze instructies hoe je het meeste plezier hebt van onze palmwaskaarsen.

Palmwaskaarsen branden tot wel 45% langer dan reguliere kaarsen. Palmwaskaarsen zijn dus in meerdere opzichten een duurzame bron van licht, warmte en sfeer in huis. De verf waarme de My Flame Lifestyle kaarsen mee zijn gekleurd zijn tevens van natuurlijke pigmenten gemaakt.

*GRATIS CADEAU SERVICE * GRATIS VERZENDING V.A. 40 EURO * ONLINE STEMPELKAART

© 2016 - 2021 Brand Living | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel